Spoznajte národnostnú všehochuť Košíc počas Polievkového festivalu

KošiceZaujímavosti

Súťažné tímy navaria to najlepšie zo svojich tradičných receptov.

V Košiciach už túto sobotu (13.10.) o 14.00 hod. odštartuje siedmy ročník Polievkového festivalu. Široká verejnosť bude mať možnosť spoznať kultúru rôznych národnostných menšín či komunít, ktoré okrem svojich polievok predstavia aj aktivity, záujmy či jedinečnosť. „Aj tento rok sa polievkové tímy uchádzajú o priazeň trojčlennej poroty. Tá bude hodnotiť chuť, vôňu, konzistenciu polievok, ich vizuálne prevedenie a použité suroviny na škále od 1 do 10. Pozvanie degustovať polievky prijali foodbloger Ako chutia Košice, cukrárka a kuchárka Mon Vincej, ktorá stojí za úspešnou značkou PartyFOOD a šéfkuchár z Dobrého Bistra Matej Bakoš. Tí udelia cenu poroty za najchutnejšiu polievku festivalu,“ uviedla Gabriela Mišurová z organizácie Kultúrne centrá K 13.

Foto
Polievkový festival / TV KOŠICE

Hlavnou myšlienkou Polievkového festivalu je prezentovať a spoznávať národnostnú a kultúrnu rozmanitosť metropoly východu. Polievky od 43 tímov bude hodnotiť nielen porota v zložení troch odborníkov z oblasti gastronómie, ale aj tisíce návštevníkov. Prvé tri polievkové tímy s najväčším počtom hlasov budú ocenené zlatou, striebornou a bronzovou medailou.

Organizátori festivalu si pre návštevníkov pripravili bohatý sprievodný program. Na troch rôznych pódiách vystúpia tanečné skupiny Angel dance school a G-mini, kapela Burning love, acapella For you či Shamrock Redheads s dynamickou írskou hudbou. Najmenší účastníci podujatia sa môžu tešiť na kreatívne dielne v téme Polievkového festivalu. Deti si budú môcť vyrobiť kuchársku čapicu, varešky či z hliny vymodelujú ovocie a zeleninu. Na komunitnom pódiu sa predstavia rôzne skupiny, medzi nimi aj seniorské mažoretky, tanečníci a tanečníčky hip-hopu, salsy či brušného tanca, vystúpia aj šermiari a na záver tím zumba.

 

Autorka: JANA TOMAŠKOVIČOVÁ

 

Komentáre