Prešov ocenil prácu kuchárov a kuchárok školských zariadení

PrešovZaujímavosti

Témou ročníka bolo poukázať na pozitívne účinky konzumácie obilnín na ľudský organizmus.

Pri príležitosti Svetového dňa výživy mesto Prešov v PKO – Čierny orol ocenilo v utorok (16.10.) prácu kuchárov a kuchárok v jednotlivých materských a základných školách. Už 11-krát tam podľa tlačovej referentky mesta Lenky Novotnej boli lákavé a chutné jedlá. Tento ročník bol venovaný téme obilnín. „Počas rokov sa mení aj stravovanie a na jedálne v školách sú neustále kladené nové podmienky, či už zákonné, alebo v rámci apelu na zdravé stravovanie. Práve to bolo vždy cieľom v našich zariadeniach a aj vďaka tomu je na vysokej úrovni,“ uviedla vo svojom príhovore primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová. Po minulých ročníkoch, ktoré sa niesli napríklad v znamení medu či strukovín, chcel podľa Novotnej tento ročník poukázať na pozitívne účinky konzumácie obilnín na ľudský organizmus.

Foto
ilustračná fotografia / TASR

„Obilninové jedlá, ktoré mali deti, rodičia i hostia možnosť vidieť a následne aj ochutnať, pripravili zamestnanci zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov,“ povedala Novotná. Cenu primátorky získal bulgur s králičím mäsom a zeleninou, ktorý pripravili kuchárky z Materskej školy Haburská. Za dlhoročnú prácu získali ocenenie kuchárky Cecília Veselovská, Viera Janovčíková, Irena Centková a Kamila Hrušková. Svojimi vystúpeniami popoludnie spríjemnili deti z MŠ Volgogradská a MŠ Bernolákova. Zamestnancom i hosťom sa na podujatí prihovorila aj prezidentka Prvej asociácie školského stravovania Oľga Koklesová.

 

Zdroj: TASR

Komentáre