Strieborný kuchár roka varí v Košiciach

KošiceZaujímavosti

Reprezentuje modernú vlnu kulinárskeho umenia.

Šéfkuchár z košického rezortu Villa Sandy Jozef Hromják získal titul strieborný Kuchár roka 2025, ktorý mu udelil prestížny medzinárodne uznávaný kulinársky magazín Falstaff. Reštaurácia Seven, ktorú vedie, sa zároveň zaradila medzi najlepšie reštaurácie na Slovensku.

Jozef Hromják je kapitánom Národného tímu kuchárov Slovenska a zároveň spolutvorcom konceptu Novej kuchyne Slovenska. Reprezentuje modernú vlnu kulinárskeho umenia, ktorá je založená na rešpekte k tradícii, lokálnych surovinách a inovatívnom prístupe k ich spracovaniu.

Foto
Jozef Hromják získal titul strieborný Kuchár roka 2025 / Villa Sandy

„Chceme, aby každé jedlo rozprávalo príbeh – o krajine, o ľuďoch, o emóciách, ktoré jedlo v sebe nesie. To je podstata gastronómie, ktorú žijeme v reštauráciách rezortu Villa Sandy každý deň,“ uviedol ocenený kuchár. 

Rezort v mestskom parku, ktorý bol otvorený približne pred rokom, získal nedávno aj ocenenie vďaka výnimočnej ponuke vín. Hviezdu od renomovaného Star Wine List pritom získali iba dve reštaurácie na Slovensku. 

Komentáre