Návštevníci sa mohli nielen oboznámiť s výrobou vína, ale aj ochutnať mladý burčiak.
Šesť vinárstiev slovenskej vinohradníckej oblasti na Tokaji dnes (21.9.) otvorilo svoje pivnice verejnosti, pričom tento rok je to už po 15. raz. Návštevníci sa mohli nielen oboznámiť s výrobou vína, ale aj ochutnať mladý burčiak. „V každej pivnici sú pripravené vína, takže po absolvovaní všetkých pivníc ľudia môžu ochutnať celé portfólio, ktoré región Tokaj dáva. Samozrejme, súčasne každá firma má pripravené určité špeciality krajové, takže je postarané aj o špeciálnu a vynikajúcu stravu a, samozrejme, nebude chýbať ani dobrá hudba,“ uviedol majiteľ jedného z vinárstiev Jaroslav Ostrožovič.
Viac ako tisíc návštevníkov si mohlo vychutnať Tokaj. Oblasť je charakteristická svojou scenériou a vínami. Verejnosť môže na prepravu medzi jednotlivými pivnicami využiť kyvadlovú autobusovú dopravu.
Zdroj: TASR