Podľa Mačingovej si na Veľkú noc si môžete dopriať všetko a bez výčitiek

KošiceSpravodajstvo

Na Veľkú noc sa všetci prejedia a potom hromadne chudnú do plaviek.

Veľká noc je v našich končinách spájaná s hodovaním až prejedaním. Po skončení pôstu sú stoly plné údenín ako šunka či klobása, nechýba na nich hrudka, na východnom Slovensku zvaná „syrek“, či iné ťažké jedlá. Podľa odborníkov to ale nemusí byť problém.

„Aj teraz počas Veľkej noci, ak budem mať na niečo chuť, dám si to bez výčitiek,“ uviedla Antónia Mačingová, odborníčka na zdravú stravu. „Samozrejme, že mám na stole šunku a všetko, čo k Veľkej noci patrí. Dokonca mám recept na hrudku, našu východniarsku. Len stále dodržiavam svoje princípy. Nejem mäso, ale cez také sviatky ako je Veľká noc či Vianoce si dám tie tradičné jedlá.“

Foto
Ilustračná fotografia / Pixabay

Vo väčšine domácností nesmie na sviatočných stoloch chýbať ani cvikla, čo je najobľúbenejšia potravina Antónie Mačingovej. Nedá na ňu dopustiť nielen na Veľkú noc. K motivácii schudnúť do plaviek po Veľkej noci je Mačingová skeptická. „To nemá byť prioritná motivácia. Tou má byť zmena kvality života. Vtedy to človek dosiahne,“ povedala.

Podľa jej slov ľudia dedia najmä návyky a maminu kuchyňu  a to, ako sa cítia je výsledkom doterajších rozhodnutí. „Poriadok na tanieri je v poriadok v hlave,“ konštatovala Mačingová, ktorá diéty veľmi neuznáva pre ich krátkodobý účinok.

 

Autor: KOŠICE ONLINE

Komentáre